ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ |
Η αγαπημένη σούπα των μικρών αλλά και των μεγάλων. YΛΙΚΑ ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα 1 ½ φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ ρίγανη αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 1 αβγό 2 λεμόνια στυμμένα 1 φλιτζάνι καφέ νερό βραστό 1 λίτρο νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμυδάκι, το ρύζι Καρολίνα, το φλιτζάνι νερό, την κουταλιά το χυμό λεμονιού, μία κουταλιά λάδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι, το νερό, και σιγά- σιγά βάζουμε τα μπαλάκια του κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι γλασέ. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά. Στο τέλος αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει η σούπα και σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό προσθέτοντας σιγά- σιγά το χυμό των λεμονιών. Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και το προσθέτουμε διαδοχικά και σιγά- σιγά στο αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος αφού έχει φτάσει το περιεχόμενο του μπολ στην ίδια θερμοκρασία με το φαγητό προσθέτουμε ανακατεύοντας συνέχεια το αβγό στην κατσαρόλα. |
Σούπες
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου