Μία καταπληκτική συνταγή που έρχεται από την ιταλική κουζίνα! Εγώ την έμαθα από μία φίλη μου ιταλίδα και με ενθουσίασε, για αυτό την μοιράζομαι μαζί σας! Δοκιμάστε την ένα βράδυ με φίλους στο μπαλκόνι! YΛΙΚΑ 250 γρ. πράσινα ή λευκά λαζάνια (μπορούμε να αναμίξουμε τα χρώματα αν θέλουμε) 5 κ.σ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο λιωμένο 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα μικρά ή κονσέρβας κομμένα φέτες 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 1 κούπα κρέμα γάλακτος 100 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα ή αμύγδαλα 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό με μία κουταλιά λάδι. Τα στραγγίζουμε αφού βράσουν. Αν τα μανιτάρια μας είναι φρέσκα τα κόβουμε σε φετούλες και τα περιχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδι, το σκόρδο μέχρι να ξανθίνουν, προσθέτουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθετουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό με τον βασιλικό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για περίπου 5 λεπτά. Στην κατσαρόλα με τα λαζάνια βάζουμε την σάλτσα μας και προσθέτουμε τα κουκουνάρια ή τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε! |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου