ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ |
Κλασσική θεσσαλονικιότικη συνταγή! Απολαύστε τους το καλοκαίρι με τα νόστιμα φρέσκα κολοκυθάκια που τα βρίσκουμε άφθονα και συνοδεύστε τα με ρετσίνα ή ουζάκι! YΛΙΚΑ 5 κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη 1 κρεμμύδι ξερό λιωμένο και 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1 φλ.καφέ μαϊδανός ψιλοκομμένος λίγος δυόσμος ξερός αλάτι, πιπέρι αλεύρι όσο πάρει, 1 φακελάκι μπέικιν λίγες σταγόνες λάδι 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή φέτα τριμμένη λάδι για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι αφού τα αλατίσουμε να βγάλουν τα νερά τους. Τα στίβουμε για να βγάλουν όλα τα ζουμιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε έναν χυλό αρκετά πηχτό. Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να κάψει και παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας. Συνοδεύουν άριστα το ουζάκι σας ή τη ρετσίνα σας. |
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου