Παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Ελλάδας, γευστικό, θρεπτικό και καθαρά χειμωνιάτικο.
YΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 1 λάχανο κομμένο σε κομμάτια 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους 1 κόκκινη μικρή καυτερή πιπερίτσα 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πάστα τομάτας 2 τομάτες πολτοποιημένες 1 φύλλο δάφνης ελάχιστο πιπέρι αλάτι ρίγανη 1 φλιτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χύτρα βάζουμε το κρέας να ρουφήξει τα υγρά του και να ροδοκοκκινήσει. Προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας. Βάζουμε λίγο νερό, την πάστα, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το φύλλο δάφνης. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφού γινει προσθέτουμε το λάχανο, την πιπεριά Φλωρίνης και την καυτερή και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει και το λάχανο. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου