Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΪΒΑΡ (ΣΕΡΒΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ)

 

 
Μία σαλάτα από την Σερβία, γευστική και περίεργη. Απολαύστε την τα κρύα βράδια του χειμώνα μα κόκκινο κρασί. Συνοδεύει άριστα κρέας ψητό.

YΛΙΚΑ
20 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
5 μελιτζάνες
σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
καυτερή πιπεριά προεραιτικά
λάδι, ξύδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη την ποσότητα που θέλουμε και να κρατήσουμε στο ψυγείο μία μικρή ποσότητα που θα την καταναλώσουμε τις επόμενες ημέρες.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε σκόρδο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, και όση καυτερή πιπεριά θέλουμε και συνεχίζουμε το άλεσμα μέχρι να δέσουν τα υλικά μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου