Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΡΟΚΕΤΕΣ

 

 
Το κουνουπίδι μαγειρεμένο σε κροκέτες αποτελεί ένα ασυνήθιστο πιάτο που μας έρχεται από τη γαλλική κουζίνα και συνοδεύεται με λευκό ξηρό κρασί.

YΛΙΚΑ
1 κουνουπίδι μέτριο
1 μεγάλο κουτί μπύρα
1/2 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
Αλεύρι
λάδι
αλάτι
σκορδαλιά 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζουμε μικρά κομμάτια από το κουνουπίδι και το βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά παράλληλα να κρατάει. Το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, τα τυριά ( μπορούμε να παραλείψουμε τα τυριά για να γίνει το πιάτο μας νηστισιμο) και στη συνέχεια λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει χυλός. Σε ένα βαθύ τηγάνι καίμε το λάδι και τηγανίζουμε το κουνουπίδι αφού το βουτήξουμε στο χυλό. Σερβίρονται με σκορδαλιά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου