Ο γαύρος μαγειρεμένος με αυτό τον τρόπο είναι ιδιαίτερα εύγευστος και ξεχωρίζει! YΛΙΚΑ 1 κιλό γαύρο 1/2 κιλό πατάτες 2 σκελίδες σκόρδο ροδέλες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο το χυμό από 2 λεμόνια 1 φλ. λάδι αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τον απλώνουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από επάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και 2 φλιτζάνια νερό και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι πατάτες. Εναλλακτικά αν δεν θέλουμε να βάλουμε λεμόνι, βάζουμε τομάτα τριμμένη. |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου