Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΨΑΡΙ ΜΠΙΑΝΚΟ

 
Ενα παραδοσιακό φαγητό των Επτανήσων, νόστιμο, ελαφρύ και θρεπτικό. 

YΛΙΚΑ
4 μεγάλα ψάρια με ασπρο κρέας (μπακαλιάρο κλπ)
2 μεγάλα λεμόνια
2 κ.σ. λάδι
1 κιλό πατάτες
2 καρότα
1 κούπα νερό
100 γραμμάρια αρακά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ψάρι σε μία ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, μία κούπα νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε.

Αφού βράσει το καθαρίζουμε από την πέτσα και τα κόκαλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με τη σάλτσα του.

Την ίδια ώρα που βράζουμε το ψάρι, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.

Τα τοποθετούμε στα πλάγια της πιατέλας και τους προσθέτουμε αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι με λεμόνι.

Σερβίρεται με λευκό κρασί και σαλάτα εποχής.

Καλή όρεξη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου