Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
 
Λαδερό, εύκολο και υγιεινό!

YΛΙΚΑ
1 πακέτο κριθαράκι (μέγεθος της αρεσκείας μας)
2 τομάτες πολτοποιημένες
1 κσ. πάστα τομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι με 4 κουταλιές σούπας λάδι να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε λίγο μέσα στο λάδι να ροδίσει αλλά να μήν κολλήσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και νερό και το σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν πολύ λίγα υγρά. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά το φαγητό και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κριθαράκι θα ρουφήξει μόνο του τα υπόλοιπα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου