Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την όμορφη πιτούλα με καταϊφι και ενθουσιάστε μικρούς και μεγάλους τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση της! YΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο καταϊφι 200 γρ. γκούντα τριμμένο 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο 200 γρ. φέτα τριμμένη 2 αβγά χτυπημένα 1/2 φλ. τσ. γάλα 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα(προεραιτικά) 2 κ.γ. τριμμένο δυόσμο 1/2 φλ. καλό ελαιόλαδο 1/2 βιτάμ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τυριά με τις πιπεριές και το δυόσμο. Απλώστε σε βουτυρωμένο ταψί το μισό καταϊφι και από επάνω τη γέμιση. Προσθέστε και το υπόλοιπο καταϊφι και σουρώστε το λίγο από επάνω να γίνει σαν τσαλακωμένο. Χαράξτε σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα αβγά μαζί με το γάλα. Προσθέστε στο τέλος το υπόλοιπο βιτάμ και το λάδι. Ψήστε σε ζεστό φούρνο - πανω κάτω- μέχρι να ροδίσει το καταϊφι. Αυτός είναι ο λιγότερο κοπιαστικός τρόπος. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μικρά καταϊφάκια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια το φύλλο καταϊφι και ρίχνετε λίγη γέμιση. Τα διπλώνετε και τα τοποθετείτε στο βουτυρωμένο ταψί. Είναι πιό ευπαρουσίαστο και ιδανικό για πάρτυ και μπουφέ. |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΪΦΙ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου