Αυτό το γλυκάκι μπορείτε να το απολάυσετε τις ημέρες του καλοκαιριού. Μπορείτε να το κάνετε αντί για τούρτα σε γενέθλια παιδιών. Είναι τόσο εμφανίσιμο και τόσο νόστιμο που θα γίνει η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων! YΛΙΚΑ 2 πακέτα πτι μπερ ή 2 πακετάκια φρυγανιές 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια 1 κουτάκι φυτική σαντιγί morfat 1 κουτί κομπόστα ροδάκινο ή βερύκοκο λίγο σιρόπι από γλυκό βίσινο ή πορτοκάλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί χτυπώντας τη με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη. Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλο το σιρόπι απο την κομπόστα, και σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε 3 κουταλιές από το σιρόπι του γλυκού με 1/2 ποτήρι νερό. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα από το ένα πακετο ή τις φρυγανιές στο σιρόπι από την κομπόστα προσέχοντας να μην μουλιάσουν, και στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα βαθύ ταψί. Επάνω από την στρώση με τα μπισκότα βάζουμε την κρέμα του άνθους αραβοσίτου ανακατεμένη με κομματάκια από την κομπόστα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα του δεύτερου πακέτου στο σιρόπι του γλυκού. Στρώνουμε επάνω από την κρέμα. Με κορνέ πάνω από τα μπισκότα βάζουμε την σαντιγί και στρώνουμε τελευταία φετούλες ροδάκινου ή βερύκοκου διακοσμώντας το γλυκάκι μας! Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Είναι καλύτερο αν το σερβίρουμε την επόμενη ημέρα! Καλή επιτυχία! |
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ NEW!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου