Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια (της επιλογής σας εγώ χρησιμοποίησα Νο. 10)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- Ρίγανη
- 1/2 κουτάκι Pumaro
- 1 Κ.σ. πελτέ
- Βούτυρο ή λάδι (για να μη κολλήσουν τα μακαρόνια μας)
- Λίγο ηλιέλαιο (για το τσιγάρισμα)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Κεφαλοτύρι (της επιλογής σας) εγώ χρησιμοποιώ Όλυμπος
Εκτέλεση
Βάζουμε Νερό μέχρι τη μέση εως ότου να βράσει σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μισό κύβο λαχανικών, τα μακαρόνια και βράζουμε για 6-7’ δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν γίνει και όταν είναι έτοιμα τα Στραγγίζουμε καλα στο σουρωτήρι προσθέτουμε ξανά στη κατσαρόλα με λίγο βούτυρο ή λάδι (εγω επιλέγω βούτυρο)
Για τη σάλτσα μας βάζουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κρεμμύδι μας κομμένο σε μικρά κομματάκια στη συνέχεια βάζουμε τον μισό κύβο που μας έμεινε και ανακατεύουμε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι & λίγο ρίγανη (πρέζες απ το καθενα) & ανακατεύουμε ξανά ! Αφού πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε μια κ.σ. πελτέ & μισό κουτάκι pumaro αφού προσθέσουμε το μισό πουμαρο γεμιζουμε με νερό το κουτάκι το ανακινούμε καλά και προσθέτουμε νεράκι στη σάλτσα μας & ανακατεύουμε τακτικά
Σε 6-7’ τα μακαρόνια μας θα είναι έτοιμα ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο & η σάλτσα μας σε 15’ όπως προ είπα ! Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι την επόμενη συνταγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου