|
|
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ |
|
Παραδοσιακό πιάτο πολύ αγαπητό σε όλους μας. Το μυστικό; Πολύ κρεμμύδι!
YΛΙΚΑ
Υπολογίστε για κάθε άτομο 2-3 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα 4-5 κ.σ. ρύζι για πιλάφι 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 5-6 κρεμμύδια ξερά τριμμένα δύοσμος, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι 1 φ.κ. νερό 4 κ.σ. λάδι ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 1 αβγό 2 λεμόνια στιμμένα 2-3 σταγόνες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και με το ειδικό σκεύος αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους. Αν δεν έχουμε το μηχανημα μπορούμε πολύ εύκολα να το αφαιρέσουμε με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού αλλά τότε χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και με αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κολοκυθάκια γεμισμένα και ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου μισή ώρα). Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε σιγά- σιγά το λεμόνι χτυπώντας συνεχώς. Παίρνουμε κουταλιά από το ζουμί του φαγητού και ρίχνουμε πολύ αργά στο μείγμα του αβγού ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε με αρκετό ζουμί και στο τέλος ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε λίγο να πάει παντού. Καλή όρεξη! |
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου