Ενα πιάτο αρκετά βαρύ όμως πολύ πολύ νόστιμο! Αποτελεί κάτι το ξεχωριστό μιά και δεν συνηθίζουμε να τρώμε κιμά με πατάτες!
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ: 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη 1 κ.σ. πάστα τομάτας ------------- 1 κιλό πατάτες κομένες σε παχιές ροδέλες λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι αλάτι, πιπέρι, λάδι 200 γρ. γκούντα τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο να τσιγαριστούν με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μία κουταλιά νερό και τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ροδοκοκκινίζουμε τις πατάτες χωρίς όμως να μαλακώσουν, να τηγανιστούν τελείως. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, ρίχνουμε λίγο από το τυρί επάνω από τις πατάτες και καλύπτουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 10 λεπτά στο δυνατό για να ροδίσει το τυρί. Καλή όρεξη! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου