Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟ

ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟ
 
Ενα φαγητό που το συνηθίζουν στα Επτάνησα, πολύ νόστιμο και ιδανικό για το καλοκαιράκι. Μία διαφορετική γεύση από το κλασικό σπανακόρυζο.

YΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα και ένα ξερό ψιλοκομμένα
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάστα τομάτας
2 τομάτες πολτοποιημένες
2 κ.σ. λάδι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το άνηθο. Προσθέτουμε το σπανάκι και το γυρίζουμε να μαραθεί με το λαδάκι. Βάζουμε νερό ένα ποτήρι και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το σερβίρουμε με φέτα, σαλάτα και κρασάκι άσπρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου