Ποιός από εμάς δεν έχει φάει τις γαρίδες σαχανάκι; Και ιδιαίτερα όπως φτιάχνονται στα ουζερί της Θεσσαλονίκης; Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και αυτή η συνταγή είναι πολύ γευστική. YΛΙΚΑ 1 κιλό γαρίδες 2 τομάτες πολτοποιημένες και 1 κ.σ. πελτέ 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 ποτηράκι κρασί 4 κ.σ. λάδι αλάτι, πιπέρι μισή καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 50 γρ. φέτα τριμμένη με το πιρούνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ και τις τομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο νερό. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και τις γαρίδες και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά βάζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για 5 λεπτά μόνον να βράσουν. Οχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου