Παραδοσιακό πιάτο, πολύ αγαπητό στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. YΛΙΚΑ 1 κομμάτι μπακαλιάρο παστό 1 κουτάκι μπύρα 4 φλ. αλεύρι, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ λίγο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τον μπακαλιάρο από το βράδυ σε μία λεκάνη με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό 2- 3 φορές ανάλογα με το πόσο αλμυρό θέλουμε το ψάρι μας. Το πρωί καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκκαλα και τις πέτσες και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια. Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ένα βαθύ μπολ και τους βάζουμε λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε το αλεύρι, την μπύρα και το μπέικιν και λίγο νερό. Ανακατεύουμε για να γίνει ένας παχύς χυλός. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει και παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα μας και βάζουμε στο λάδι. Κάνουμε κροκέτες μεγέθους της αρεσκείας μας. Τις τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με σκορδαλιά. |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου