Τώρα που τα βρίσκουμε εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σπιτικό γλυκό κουταλιού και να το απολαύσουμε με το παγωτό μας ή σκέτο. YΛΙΚΑ 1 κιλό βύσσινα όχι πολύ ώριμα 1 κιλό ζάχαρη 2 κ.σ. γλυκόζη 1 λεμόνι το χυμό του 1 φακελάκι βανίλια νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα βύσινα από τα φύλλα και τα κοτσάνια και τα πλένουμε πολύ καλά. Με ένα τσιμπιδάκι των μαλλιών αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι από τα βύσινα. Ρίχνουμε τα φρούτα σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις βράσουν για μία ώρα περίπου κλείνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην κουζίνα. Την άλλη μέρα ανάβουμε πάλι το μάτι και συνεχίζουμε τον βρασμό. Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε την βανίλια, την γλυκόζη και αφήνουμε πάνω στο μάτι. Μόλις κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και βάζουμε σε βάζο. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Μπορούμε να κάνουμε και βυσινάδα με το σιρόπι προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό ή να ρίξουμε 1 κουταλιά πάνω από το μπολάκι με το παγωτό μας! Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το κεράσι! |
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου