Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Το κοτόπουλο με τις χυλοπίτες είναι ένα πιάτο απολαυστικό. Χαρείτε το μία Κυριακή μεσημέρι ή σε ένα εορταστικό τραπέζι.

YΛΙΚΑ
1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες
1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα και 3 φρέσκα ψιλοκομμένα
άνιθο, μάραθο, αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
2 κύβοι Knorr λαχανικών
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και το τσιγαρίζουμε με το μισό ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια, τον άνιθο και τον μάραθο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους κύβους και 1/2 ποτήρι νερού νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά σοτ 1 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να πάει παντού! Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύουμε το αλάτι και το πιπέρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να βράσει το κοτόπουλο αλλά να μην είναι πολύ για να μείνει το φαγητο με τη σάλτσα του. Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν ενώ το καρφώσουμε με μία πηρούνα να μην διαλύεται αλλά και να μην βγάζει κόκκινα υγρά. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αρκετό νερό και τις σουρώνουμε πολύ καλά. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο νερό που βράζει 1 κύβο ζωμό κρέατος ή πουλερικών για νοστιμιά. Αφού τις σουρώσουμε τις βάζουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε κάψει 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με τις χυλοπίτες και με άσπρο τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση ανθότυρο ανάλατο). Συνοδεύετε με λευκό παγωμένο ξηρό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου