Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΡΟΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


 
Τα γνωστά σε όλους μας από την κινέζικη κουζίνα τώρα μπορούμε να τα φάμε και στο σπίτι μας σε ότι ποσότητα θέλουμε και... χωρίς να τα ακριβοπληρώσουμε!

YΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 φλ. φρέσκο λάχανο τριμμένο
1 φλ. καρότο τριμμένο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλ. κοτσάνια σέλινου ψιλοκομμένα
1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι
1/4 φλ. κόκκινο κρασί
αραβοσιτέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τα λαχανικά μαζί με το κρασί και τη σάλτσα σόγιας για 5 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και μικρά κομμάτια χοιρινό ήδη βρασμένο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 λωρίδες το καθένα και βάζουμε 2 κ.σ. γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολλά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο ή τα ψήνουμε στο φούρνο αφού τα αλείψουμε με λάδι για να ροδοκοκκινήσουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου