Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
 
Είναι διαφορετικά και πολύ νόστιμα. Θα τα αγαπήσετε σίγουρα, αφού είναι ιδανικά για μία ξεχωριστή βραδιά.

YΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή ότι άλλο θέλουμε
1 κ.σ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
2-3 τομάτες όωριμες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί pumaro
1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνάκι βότκα ή 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό νερό και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια μας ανακατεύοντας πολύ καλά για να απλωθεί παντού το βούτυρο.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το λάδι μαζί με τα μανιτάρια να τσιγαριστούν ελαφρά και ανακατεύουμε. Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε την τομάτα, τις πιπερίτσες, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Μόλις πάρει βράση βγάζουμε τις πιπερίτσες και ρίχνουμε το κρασί ή τη βότκα και τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα κλείνοντας τη φωτιά. Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά ζεστά και με μπόλικο τυρί τριμμένο. Συνοδεύετε με κόκκινο κρασί. Μπορείτε αντί για μανιτάρια να χρησιμοποιείστε κομμένο χωριάτικο λουκάνικο και μαζί με τη τομάτα να προσθέστε 1 πιπεριά πρασινη και 1 κίτρινη κομμένες σε ροδέλες για χρώμα. Αλλά αν βάλετε αυτά τα υλικά θα βάλετε άσπρο κρασί και όχι βότκα ή κόκκινο και θα συνοδέψτε με άσπρο κρασί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου