ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ |
Είναι ένα κλασικό φαγητό όμως σε όλους μας αρέσει! YΛΙΚΑ 1 πακέτο σπαγγετίνι ή κοφτό μακαρονάκι 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο διπλοκομμένο 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πάστα τομάτας 2 κ.σ. λάδι αλάτι, πιπέρι 1 φύλλο δάφνης, 1 πρέζα κανέλα 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. κρασί άσπρο αρετσινωτο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε πολλές φορές προσέχοντας να χωριστούν τα κομματάκια του κρέατος. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να ρουφήξει τα υγρά του. Βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίροντας βάζουμε και κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας. |
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου