Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Το πιάτο αυτό αποτελεί ένα ξεχωριστό φαγητό, εορταστικό, όμως τρώγεται επειδή είναι πολύ νόστιμο όποτε σας έρθει η διάθεση για να το γευθείτε.

YΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό χωρίς λίπος κομμένο σε κομματάκια
3 πιπεριές (αν μπορείτε πάρτε ξεχωριστά χρώματα πιπεριάς, κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
1 κιλό πατάτες
200 γραμμάρια μουστάρδα αρκετά καυτερή
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
αλάτι πιπέρι
λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το χοιρινό καλά μέσα στο λάδι σε ένα βαθύ σκεύος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε κομματάκια. Βάζουμε σε βαθύ ταψί ή γάστρα το χοιρινό, το λάδι, τις πατάτες και ένα ποτήρι νερό. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν όλα τα υλικά της σάλτσας. Οταν ψηθει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 5-10 λεπτά στο φούρνο με την θερμοκρασία που έχει ήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου