Φτιάξτε αυτή την κρεμμυδόπιτα και απολαύστε την με ρετσίνα ή μπύρα. YΛΙΚΑ 1 κιλό κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1/2 κιλό φέτα τριμμένη (προεραιτικά) 1 κιλό αλεύρι νερό, αλάτι, 1 κσ. λάδι, 1 κ.σ. ξύδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και κάνουμε μία ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα με νερό ζεματάμε τα κρεμμύδια. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με τη φέτα. Ανοίγουμε 2 φύλλα από τη ζύμη. Τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Από επάνω βάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε άλλα δύο φύλλα και τα βάζουμε από επάνω από τη γέμιση. Χαράζουμε σε κομμάτια. Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου