Ενα εύκολο και γρήγορο γλυκό για τις χειμωνιάτικες ημέρες. YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες) 4 «γερά» ( λ.χ. τύπου στάρκεν, ή Ζαγοράς) μήλα 4 κουταλιές σούπας ρούμι Καλαμποκέλαιο Σκούρα ζάχαρη σε κόκκους Για το κουρκούτι ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι 1 κουτάλι σούπας ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι ½ ποτήρι μπύρα 2 αυγά 30 περίπου γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίστε τα μήλα και αφαιρέστε με προσοχή την «καρδιά» τους και τα κουκούτσια. Υπάρχει ένα ειδικό εργαλείο, αλλά αν δεν το έχετε μπορείτε να το κάνετε και με ένα λεπτό και κοφτερό μαχαιράκι. Τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες (ροδέλες) και τις βάζετε σε μια πιατέλα, που έχετε ρίξει λίγο από το ρούμι και μετά τις ραντίζετε από πάνω με το υπόλοιπο ρούμι. Σε ανάλογη κούπα ανακατεύετε το αλεύρι με την σκούρα ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά με την μπύρα και «δουλέψτε» το σε μίξερ, μέχρις ότου ανακατευθούν καλά και γίνουν ένα ομοιογενές και απαλό μείγμα. Λιώστε το βούτυρο (χωρίς να καεί) και ανακατέψτε το κι αυτό στο μείγμα. Ζεστάνετε το καλαμποκέλαιο στους 180 βαθμούς περίπου και βουτώντας προηγουμένως τα κομμάτια των μήλων στο μείγμα (κουρκούτι) τηγανίστε τα ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας-απορροφητικό να στραγγίσουν για λίγο. Τα σερβίρετε ζεστά, σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με κόκκους σκούρας ζάχαρης. |
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
ΜΗΛΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου