Τώρα που πλησιάζει η γιορτή των Χριστουγέννων οι κουραμπιέδες είναι επίκαιροι. Φτιάξτε τους τώρα με την μισή ποσότητα για να τους δοκιμάστε και να εξασκηθείτε και όταν έρθουν οι γιορτές φτιάξτε όλη την ποσότητα για να τη χαρείτε με τους αγαπημένους σας! YΛΙΚΑ 2 φλυτζάνια βούτυρο φρέσκο 1 φλυτζάνι ζάχαρη 2 κρόκοι αβγών 1 ποτηράκι κονιάκ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες 4 φλυτζάνια αλεύρι 2 φλυτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα ή ολόκληρα ζάχαρη άχνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, προσθέτουμε σιγά- σιγά τη ζάχαρη στο βούτυρο εξακολουθώντας το χτύπημα. Σιγά- σιγά βάζουμε και τα αβγά, μετά το κονιάκ. Αφού κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. (Εγώ προτιμώ τα αμύγδαλα να είναι ολόκληρα). Προσθέτουμε το μίγμα του βούτυρου μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε. Για τα Χριστούγεννα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικές φορμούλες με σχέδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. |
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου