Ενα σοκολατένιο γλυκάκι που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους. Εύκολο στην εκτέλεση και γρήγορο. Ιδανικό για τις χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες αλλά και για κέρασμα σε εορταστικές εορτές. YΛΙΚΑ 1 ΒΙΤΑΜ λιωμένο ή βούτυρο λιωμένο ή μισό βούτυρο μισό βιτάμ 1/2 ζαχαρούχο γάλα (μεγάλο κουτί)-μπορείτε να βάλετε ολόκληρο κουτί αλλά δεν θα βάλετε εβαπορέ. 1/2 εβαπορέ γάλα (μεγάλο κουτί) 1 κουταλιά μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας 4-5 κ.σ. κακάο καλής ποιότητας 1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα 2 βανίλιες 2 πακέτα μπισκότα μιράντα Παπαδοπούλου 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη λευκή ή μαύρη τρούφα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο πολυμίξερ τρίβετε τα μπισκότα σε σκόνη. Μέσα σε ένα μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Αν γίνει σφιχτό βάζετε λίγο γάλα ακόμη, ενώ αν γίνει αραιό προσθέτετε λίγο κακάο. Το τυλίγετε σε ρολό μέσα σε διαφανή μεμβράνη, ή το βάζετε σε μακρόστενη φόρμα. Το παγώνετε για 5-6 ώρες. Κόβετε φέτες και βουτάτε στην κουβερτούρα κάθε φέτα κρατώντας τη φέτα με δύο πηρούνια. Απλώνετε σε αλουμινόχαρτο κάθε φέτα από το γλυκάκι και τα παγώνετε στο ψυγείο. Αν θέλετε πριν παγώσουν τα πασπαλίζετε με τρούφα. Μόλις παγώσουν τα τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Καλή επιτυχία! |
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
ΚΑΡΙΟΚΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου