ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ |
Είναι η κλασική καρμπονάρα που μπορεί όμως να γίνει και με μία παραλλαγή. Δοκιμάστε και τις δύο συνταγές που σας δίνω και απολαύστε το αποτέλεσμα ένα βραδάκι στο μπαλκόνι σας μαζί με άσπρο κρασάκι. YΛΙΚΑ 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 1 πακέτο κρέμα γάλακτος για μαγειρική 1 αβγό χτυπημένο 2 κ.σ. μαργαρίνη αλάτι, πιπέρι τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 τομάτες πολτοποιημένες και 1 κ.γ. πάστα τομάτας τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια με αρκετό αλάτι στο νερό. Τα αφήνουμε αλ τέντε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη μαργαρίνη να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και βάζουμε στην ίδια μαργαρίνη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χτυπημένο αβγό αφού όμως έχουμε κλείσει την φωτιά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα μας στα μακαρόνια. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Στο τηγάνι που θα κάψουμε το μπέικον, αφού το αφαιρέσουμε θα βάλουμε τη σάλτσα τομάτας με λίγο νεράκι και θα τη βράσουμε μέχρι να δέσει. Προς το τέλος θα βάλουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνέχεια και απλώνουμε την σάλτσα μας στα μακαρόνια. Τα αδειάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το τυρί πάνω από τα μακαρόνια. Το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει το τυρί. Καλή όρεξη!!! |
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου