Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Τα γεμιστά κατσαρόλας είναι μία εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Είναι νόστιμα και αν τα μαγειρέψετε με τον τρόπο που σας λέω θα γίνουν πολύ ελαφριά και ευκολοχώνευτα.

YΛΙΚΑ
5 πιπεριές για γέμισμα
5 μεγάλες τομάτες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
100 γρ. κιμά (προεραιτικά)
1 φλ. τσ. ρύζι μακρύκοκκο
1 αβγό
2 λεμόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, τον κιμά, 2 κουταλιές σούπας λάδι και 2 φλυτζάνια του καφέ νερό. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να ανακατευτούν ολα τα υλικά.Αδείαζουμε σε ενα μπολ το εσωτερικό από τις τομάτες και γεμίζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές με το υλικό της γέμισής μας.
Τις τοποθετούμε σε μία πλατιά κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος χτυπάμε αβγολέμονο και περιχύνουμε πάνω από το φαγάκι μας. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου