Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

 
Μία βραδιά με φίλους, μπύρα και αντί να παραγγείλουμε από την κοντινή μας πιτσαρία μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να φτιάξουμε μία πίτσα ξεχωριστή, που σίγουρα θα αρέσει.

YΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. ξύδι
1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο. Καλύτερα είναι να βάλετε πρώτα το ένα ποτήρι και έπειτα να προσθέτετε ζυμώνοντας το υπόλοιπο βλέποντας τη ζύμη
1 κ.σ. λάδι

ΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα

2 κουταλιές πάστα τομάτας
1 κ.σ. λάδι
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
λίγη ρίγανη
αλάτι
½ κιλό γκούντα τριμμένο
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
λίγα κομματάκια καυτερή πράσινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια
λίγη φέτα τριμμένη
10 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
2 λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 αβγό χτυπημένο
½ ποτήρι γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι και το νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.

Την αφήνουμε τη ζύμη μας λίγο να σταθεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και την πάστα και τα υπόλοιπα υλικά. Την βράζουμε μέχρι να δέσει.

Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας στο μέγεθος του ταψιού μας. Αν περισσέψει ζύμη μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για μεταγενέστερη χρήση.

Σε λαδωμένο ελαφρά ταψί απλώνουμε τη ζύμη. Από επάνω βάζουμε χλιαρή τη σάλτσα τομάτας και απλώνουμε. Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε με τη σειρά τα μανιτάρια, την καυτερή πιπεριά, τη φέτα, τα λουκάνικα, το ζαμπόν και την πιπεριά, την τομάτα και τελευταίες τις ελιές και το γκούντα.

Χτυπάμε το αβγό μαζί με το γάλα και ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά πάνω από την πίτσα.

Την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στην πρώτη σκάλα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γκούντα.

Την πίτσα μπορείτε να την βάλετε στην κατάψυξη είτε άψητη είτε κομμάτια που θα περισσέψουν για μία επόμενη φορά. Πάντως διατηρείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου