Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πολύ εύκολα να γίνουν και ξεχωρίζουν από όλα του είδους τους. YΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο 1 αβγό 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο λίγος δυόσμος πιπέρι λάδι για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους 5 εκατοστών. Παίρνουμε μία- μία λωρίδα, βουτυρώνουμε ελάχιστα και βάζουμε μία κουταλιά γέμιση. Διπλώνουμε σε τρίγωνα και αφήνουμε στην άκρη. Αφού τα διπλώσουμε όλα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Μπορούμε αν θέλουμε να καταψύξουμε μερικά πριν τα τηγανίσουμε για άλλη φορά. Επίσης μπορούν να γίνουν ψητά αφού τα απλώσουμε σε λαδωμένο ταψί. Τότε τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκινήσουν. Γίνονται φυσικά πιό ελαφρά στο φούρνο αλλά στο τηγάνι έχουν μία ιδιαίτερη γεύση. |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου