| ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ |
| Μία καταπληκτική συνταγή που δοκίμασα σε ένα υπέροχο εστιατόριο slow food στη Χαλκιδική, την έκλεψα πρόσθεσα κάποια υλικά και σας την παρουσιάζω. Ιδανικό πιάτο για ένα επίσημο τραπέζι ή για μία αλλαγή στη γεύση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. YΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 1 κιλό χοιρινή τηγανιά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 20 δαμάσκηνα ξερά 20 σύκα ξερά 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές 1 ποτηράκι κονιάκ ή λευκό ξηρό κρασί ρίγανη, αλάτι, πιπέρι,χυμό λεμονιού, λάδι για το τηγάνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χοιρινό με νερό για να βράσει λίγο και να μαλακώσει. Εχουμε βάλει από το βράδυ σε ένα μπολ με χλιαρό νερό τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τις σταφίδες να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσει το κρεας μας, το τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι καλά να ροδίσει από όλες τις μεριές μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τις σταφίδες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μισό από το νερό που ήταν τα ξερά φρούτα μας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει το φαγάκι μας για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε, να έχουν βράσει καλά τα φρούτα μας αλλά να μην έχουν λιώσει. Αν θέλουν κι άλλο βράσιμο προσθέτουμε από το νερό που τα έχουμε μουλιάσει. Οταν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και κουνάμε λίγο το σκεύος μας να πάει παντού. Συνοδεύεται με βραστό ρύζι και πατατούλες τηγανιτές. Καλή όρεξη! |
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013
ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου