Αυτή την εποχή έχει πλημμυρίσει η αγορά με κάστανα. Είναι λοιπόν ευκαιρία να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο γλυκάκι και να το απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας όλο το χειμώνα. YΛΙΚΑ ΥΛΙΚΑ 1 1/2 κιλό κάστανα 1 1/2 κιλό ζάχαρη λίγο αλάτι 4 ποτήρια του νερού νερό 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω Για κάθε μισό κιλό κάστανο προσθέτουμε μισό κιλό ζάχαρη και 2/3 ποτηριού νερό παραπάνω. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι. Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού. Το βράζουμε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφού στεγνώσουν καλά τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Μπορείτε φτιάχνοντας περισσότερο σιρόπι και προσθέτοντας περισσότερο λεμόνι να αφήσετε τα κάστανα μέσα σε βάζο και να τα προσφέρετε ως γλυκό του κουταλιού. Καλή επιτυχία! |
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
ΓΛΥΚΟ ΚΑΣΤΑΝΟ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου