Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Ενα φαγητό που έρχεται από την Πόλη, ιδανικό για τις κρύες ημέρες που έρχονται!

YΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κουνέλι ή ένα κοτόπουλο ή 1 κιλό μοσχάρι
3 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
3 καρότα κομμένα σε χοντρά φετάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
8 κρεμμυδάκια κοκάρι
8 δαμάσκηνα ξερά χωρίς το κουκούτσι
8 σύκα ξερά
10 βερίκοκα ξερά
16 κάστανα
1 κυδώνι κομμένο σε 8 κομμάτια
4 μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 ποτήρι χυμό τομάτας
λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κρέας που έχετε σε μερίδες. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζετε το κρέας με το λάδι να τσιγαριστεί από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το καρότο το χυμό τομάτας και 1/2 ποτήρι νερό. Αφήνετε να βράσει το κρέας ώσπου να μαλακώσει αρκετά.
Αφού βράσει το κρέας ανοίγετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να χάσουν το σχήμα τους. Περίπου χρειάζεται 15 λεπτά στην κατσαρόλα και 4 λεπτά στην χύτρα αφού ανέβει η βαλβίδα.
Συνοδεύεται άριστα με τυρί φέτα, ρώσικη σαλάτα και καλό λευκό κρασί ή ρετσίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου