Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ


 
Χρειάζεται διαδικασία αλλά είναι πολύ νόστιμη! Θα σας ενθουσιάσει!

YΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά σούπας λάδι
-1 φλυτζάνι τσαγιού νερό με 1 κουταλάκι αλάτι.
ΓΕΜΙΣΗ
1 φλ. καφέ λάδι
1 1/2 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια φέτα τριμμενη
1 κουταλιά σπόρους παπαρούνας ή σουσάμι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ζυμάρι μας. Αν είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωταρουμε τα πράσα με το λάδι. Προσθέτουμε στο τέλος τη φέτα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε στο κέντρο του το 1/3 της γέμισης. Τυλίγουμε σε ρολό και το λαδώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα 2 φύλλα. Τα λαδώνουμε και πλέκουμε τα 3 ρολά κοτσίδα. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους παπαρούνας ή με το σουσάμι. Βάζουμε την πλεξούδα σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου