Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΡΥΖΙ ΣΠΕΣΙΑΛ

 
Μια συνταγή για ένα ξεχωριστό ρύζι που συνοδεύει όλα τα κρεατικά. 

YΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 2 φλ.τσαγιού άσπρο ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλ.κ. καλαμπόκι
3 κ.σ. λάδι
1 φλ. τσ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέσα στο τηγάνι και το ροδίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε καλά ώστε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να βράσει σιγά το ρύζι. Αφού ρουφήξει τα περισσότερα υγρά και μείνει με ελάχιστο νεράκι σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σκεύος σκεπασμένο για να ρουφήξει το ρύζι το υπόλοιπο νερό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου