Ενα από τα πιό αγαπητά γλυκά για τις γιορτές! YΛΙΚΑ 2 φλ. τσ. βούτυρο αγελάδος 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη 4 βανίλιες 1 φλ. τσ. αμύγδαλα καβουρντισμένα 5-6 φλ. τσ. αλεύρι μαλακό ανθόνερο, άχνη για το πασπάλισμα 1 φλ. τσ. κονιάκ (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ, να ασπρίσει. Ρίχνουμε λίγη - λίγη την άχνη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, ενω συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγο- λίγο το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε ελαφριά ένταση και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Σταματάμε να χτυπάμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολύ για να μην κουραστεί η ζύμη μας και να είναι αφράτοι οι κουραμπιέδες μας! Ψήνουμε στος 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφού βγάλουμε τους κουραμπιέδες μας τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία! |
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου