Καλοκαιρινό φαγάκι νόστιμο και ελαφρύ.Συνοδεύεται πολύ καλά με πατάτες βραστές σαλάτα και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο. YΛΙΚΑ 1 κιλό σαρδέλες 1 κ.γ. ρίγανη αλάτι, πιπέρι 1 κούπα λάδι ο χυμός από ένα λεμόνι μαϊντανός ψιλοκομμένος 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 ξερό ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα καλαθάκι για να τις βάλουμε να βράσουν στον ατμό. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα ή την χύτρα μας και τοποθετούμε αφού αρχίσει να βράζει το καλαθάκι με τις σαρδέλες. Πασπαλίζουμε τα ψάρια με την ρίγανη και βράζουμε για 10 λεπτά σε κατσαρόλα ή για 3-4 λεπτά στη χύτρα ταχύτητας. Βγάζουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε κυκλικά σε ένα ωραίο πιάτο. Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και το ρίχνουμε πάνω από τις σαρδέλες. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και τριμμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με πατάτες βραστές στις οποίες έχουμε βάλει κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, λάδι και λεμόνι. |
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου